Het programma

Het programma begint bij jou thuis / op jouw werk met 6-8 uur voorbereiding. Hiervoor ontvang je van ons ongeveer 4 weken van tevoren een aantal theoretische opdrachten. Door thuis de theorie door te nemen kunnen we tijdens het scholingsweekend vooral praktisch aan de slag. 

Tijdens het weekend hebben we plenaire sessies en workshoprondes. Tijdens de workshops gaan we in kleine groepjes met een onderwerp aan de slag. Het programma zoals hieronder weergegeven is als voorbeeld. De volgorde kan anders zijn wanneer je in een andere groep zit. De inhoud is hetzelfde.

Zaterdag 

8:30: Inloop met koffie en thee. 9:00 Start programma

Ochtend:
– Woord van welkom en voorstellen. Tijdens de voorstelronde gaan we meteen met didactische vaardigheden aan de slag. 
– In kleine subgroepjes herhalen, toetsen en verdiepen we de BLS kennis en vaardigheden.
– Ook duiken we in de wetenschappelijke achtergrond van wondverzorging.

Middag:
– Didactiek: communicatievaardigheden en feedbacktechnieken.
–  Mentale aspecten van Eerste Hulpverlening.  Hoe kun je cursisten die iets heftigs hebben meegemaakt het beste begeleiden?
– Klopt alles wat jij aan je cursisten vertelt? In de EHBO-bullshitquiz kom je erachter!

Avond:
– Tijdens een speurtocht in cd buitenlucht worden de praktische vaardigheden getoetst.
– We sluiten de dag rond 21:00 uur af met een hapje en een drankje.

Zondag

Op zondag starten we om 9 uur weer met het programma. 

Ochtend:
– In kleine subgroepjes herhalen, toetsen en verdiepen we de PBLS kennis en vaardigheden.
– Didactiek. We gaan niet alleen voor de punten, echte persoonlijke groei is ons doel. Om je eigen groei zichtbaar te maken en te ervaren, geeft iedereen deze dag een tweede les, waarin alle opgedane kennis van de eerste dag en de feedback van de eerste les verwerkt is.
– Theorie SDBREL

Middag:
– Praktijk SDBREL
– Eerste Hulp aan Kinderen. Waar is verbetering nodig op basis van ziekenhuiscijfers?
– EHBO- lagerhuis. We eindigen met een out-of-the-box werkvorm waarbij we met en van elkaars ervaringen en ideeën kunnen leren om zo moeilijke vraagstukken, waar we allemaal tegenaan lopen, makkelijker te maken.

Einde programma.
Naar verwachting kan iedereen rond 17.00 uur, volgegoten met nieuwe kennis en vaardigheden, weer de reis naar huis maken. Heb je nog een lange reis voor de boeg, of vind je het zo gezellig dat je nog even wilt blijven plakken, dan kan je samen met ons (op eigen kosten) mee-eten met pizza van de onderburen.

 

 

 

 

 

Aanmelden?
Vul hieronder je gegevens in

Vul het formulier hieronder in om je voor het bijscholingsweekend aan te melden. Je ontvangt binnen enkele dagen een bevestiging. Ongeveer 4 weken voor aanvang van het weekend ontvang je de factuur.

15 + 1 =