Vraag en antwoord

Onder welke rayoncode zijn jullie bij Het Oranje Kruis terug te vinden?
Wij staan als rayon CR088 geregistreerd bij Het Oranje Kruis

Hoeveel kost het scholingsweekend?
Het scholingsweekend kost €655,- ex btw.
Dit is inclusief certificering voor HOK, NRR en SDBREL, 1x ontbijt, 2x lunch, 1x avondeten, tussendoortjes, alle oefenmaterialen én de overnachting.
Mocht de locatie een prijsverhoging doorvoeren dan kan een lichte stijging van de prijs voorkomen, dit zullen wij uiterlijk 31-12-2023 op deze website bekend maken.

Wanneer is het bijscholingsweekend?
Het eerstvolgende bijscholingsweekend vindt plaats op:
15 + 16 juni 2024

Wat is de locatie?
Herberg de Gouden Leeuw, Bovenstraat 2 te Bronkhorst (Gelderland)

Hoeveel personen kunnen deelnemen?
Om kwaliteit te kunnen leveren werken wij met kleine groepen. Er kunnen maximaal 24 personen deelnemen. 

Hoeveel accreditatiepunten heb je dit weekend verdiend?
Voor de verlenging van het Diploma instructeur Eerste Hulp van Het Oranje Kruis moet je per 2 jaar minimaal 28 punten behalen. In ons weekendprogramma haal je al je punten voor je diplomaverlenging. Alle EHBO-vaardigheden en je didactische beoordeling worden dit weekend getoetst. Je bent dus in 1 weekend voor 2 jaar klaar.

Waarin onderscheiden jullie je van andere aanbieders?
Als EHBO-instructeur is het belangrijk dat je kunt handelen, dat je de handelingen kunt overbrengen en dat je kunt uitleggen waarom je dingen op een bepaalde manier doet. Ons team bestaat daarom uit een medisch expert, een didactisch expert en een wetenschapper. In ons scholingsweekend verleng je ook je certificaat SDBREL, hiervoor werken we samen met een expert op het gebied van catastrofale bloedingen

Kan ik ook meedoen als ik Rode Kruis, EFR, Nikta, etc… instructeur ben?
Ja, dat kan. Let wel op dat je naast dit scholingsweekend ook de specifieke bijscholing voor de betreffende certificerende instantie volgt. De minimale eis voor deelname aan ons trainingsweekend is dat je NRR/ERC instructeur bent.

Heb ik een eigen slaapkamer?
In principe deel je de kamer met 1 of 2 andere deelnemers. Daarbij houden we rekening met verschillende genders. Wil je liever alleen slapen dan kan dat, er komt dan €60 extra kosten bovenop de cursusprijs.

Kan ik kiezen met wie ik slaap?
Als je met 2, 3 of 4 personen gezamenlijk willen deelnemen en jullie willen graag samen een kamer delen, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Wat als ik niet wil blijven slapen?
Wil je liever op en neer rijden dan kan dat. Houd er wel rekening mee dat het programma op zaterdag tot 22.00 uur duurt en op zondag starten we om 9.00 uur weer. De kosten voor het bijscholingsweekend blijven gelijk.

Ik ben slecht ter been, kan ik deelnemen?
Als jij fysiek in staat bent om alle EHBO-vaardigheden uit te voeren, zoals het hoort als instructeur, dan zul je, verwachten wij, geen problemen hebben met de actieve onderdelen van ons bijscholingsprogramma. Sommige onderdelen zullen buiten plaatsvinden, bekijk van tevoren het weerbericht en stem daar je bagage op af.

Staat jouw vraag er niet tussen?
Stuur ons dan gerust een e-mail via [email protected]
We doen ons best om je binnen een week te antwoorden.

Aanmelden?
Vul hieronder je gegevens in

Vul het formulier hieronder in om je voor het bijscholingsweekend aan te melden. Je ontvangt binnen enkele dagen een bevestiging. Ongeveer 4 weken voor aanvang van het weekend ontvang je de factuur.

14 + 13 =